Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy jeżowiec"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Masło utrzyj, dodaj cukier, sól i jajka. Dodaj startą czekoladę oraz przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wlej mleko, wsyp zmielone migdały, wymieszaj.
Formę posmaruj masłem, wlej ciasto i piecz 40 minut w 180°C. Masło i czekoladę rozpuść. Polej ciasto polewą, udekoruj migdałami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień