czekoladowo truskawkowe

czekoladowo truskawkowe
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Lulinka
prosty przepis bez pieczenia. Pomimo łatwości w przygotowaniu smakuje wyjątkowo wykwintnie :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Truskawki zmiksować (nie słodzić) i zalać wystudzoną galaretką.
    Rozrobić zelatynę: opakowanie 2,5l. na szklankę wody. Gdy żelatyna stygnie roztopić czekoladę, ubić smietankę.
    Dodać do niej cukier, kako ( ja dałam 2 czubate łyżkii), oraz rozpuszczone czekolady.
    Żelatyne dodac: pół do truskawek i pół do masy.
    Na spodzie blachy ułożyć herbatniczki i wylać masę ze śmietanki i czekolady. Truskawki i spód ciasta wstawić do lodówki. Pianka zsiądzie sie szybko, ale truskawki potrzebują wiecej czasu. Ja żeby przyspieszyć wylewam na zsiadłą masę cieiutką warstę truskawek kilka razy poneważ taka warstewka szybko się ścina.
    Ciasto jednak i tak najlepiej zrobić na noc :)
    Zamiast truskawek doskonale smakuje z malinami lub wiśniami.

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 13 czerwca 2015
Te truskawki na wierzchu, obłędne <3
Futka 14 czerwca 2015
Cudne ciasto :) Zjadam oczami! :D
Składniki
Składniki