Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny, czekolada i mięta to połączenie idealne. Po mocnym schłodzeniu deser jest świetny na gorące lato
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Do mleka dodajemy 100ml wody i łyżeczkę kardamonu. Kiedy się ugotuje, dodajemy kaszę i na wolnym ogniu gotujemy ok 5 minut. Pilnujemy, aby kasza się nie pszypaliła. Powinna być ugotowana na gęsto. Śmietanę ubijamy z cukrem. Ja dałam tylko 100g śmietany, jeśli chcecie aby deser był bardziej kremowy, możecie dać 200g, albo śmietanę 30% zamiast 18%. Do śmietany dodajemy kaszę i mieszamy na gładką masę. Masę dzielimy na pół. Do połowy dodajemy maliny, do drogiej połowy roztopioną czekoladę.
Deser układamy warstwowo i trzymamy w lodórce co najmniej godzinę. Przed podaniem przystrajamy miętą. Z tej porcji wyszły 3 desery