Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec z twarogiem i truskawkami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno z połową cukru. Masło utrzyj z rozgrzaną czekoladą, resztą cukru i żółtkami.
Do masy czekoladowej dodaj pianę z białek, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj w dwóch formach o wymiarach 30x10 cm.
Twaróg wymieszaj z jajkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Rozsmaruj na obu ciastach. Połowę truskawek rozmiksuj dokładnie blenderem. Łyżeczką ułóż z nich paski na kremie twarogowym, a następnie nożem utwórz dekoracyjny marmurek.
Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do 150 °C przez ok. 30 minut. Zanim wyjmiesz je z form, poczekaj, aż całkowicie wystygnie. Przed podaniem udekoruj resztą truskawek.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena porcji: ok. 2 zł. Kalorie: porcja 224 kcal.Źródło: Na żywo