Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 914
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 914
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
Składniki
Połowę gorzkiej czekolady grubo posiekaj. Składniki ponczu (1/2 szklanki naparu kawy, 1 łyżka likieru miętowego, 2 łyżki likieru czekoladowego) wymieszaj, skrop nim wszystkie blaty biszkoptowe.
Pozostałą czekoladę połam, wsyp do miseczki. Ustaw ją na garnku z parującą wodą i mieszaj, aż czekolada stopi się. Zdejmij miseczkę z garnka. Do czekolady dodaj łyżkę likieru miętowego i łyżkę zimnego masła. Wymieszaj i odstaw.
Schłodzoną kremówkę ubij, dosypując pod koniec cukier puder i zagęstniki. Do kremu wlej 2 łyżki likieru miętowego, wsyp posiekaną czekoladę i wymieszaj. Kremem posmaruj 3 biszkopty, ułóż je jeden na drugim. Na wierzch wylej grubą warstwę ostudzonej polewy czekoladowej. Torcik schłódź. Udekoruj bitą śmietaną, wiórkami czekoladowymi i miętą.