Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec. Puszysty i lekki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
W garnku na ogniu rozpuść 200 g cukru w kawie. Wrzuć posiekaną czekoladę, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj kakao i aromat, wymieszaj. Dodaj żółtka, zmiksuj, wsyp mąkę, zmiksuj. Białka ubij z solą, pod koniec wsypując resztę cukru.
Delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia, a po bokach natłuszczonej masłem. Tortownicę wstaw do większego naczynia i nalej do niego gorącą wodę do wysokości ok. 2 cm. Piecz ok. 35 min w 180oC.
Zrób polewę: w rondelku zagotuj śmietanę, dodaj miód oraz czekoladę. Mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź, polej ciasto.Źródło: Świat kobiety