Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe z truskawkami"
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Składniki
Masło posiekaj z mąką. Dodaj żółtka, przesiany cukier puder, kakao, szczyptę soli. Zagnieć ciasto, zawiń w folię, schładzaj godzinę. Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę na tartę, piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Mąki wymieszaj. Mleko podgrzej. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąki, zmiksuj. Masę wymieszaj z gorącym mlekiem, zagotuj, po minucie zestaw z ognia.
Wrzuć połamaną czekoladę, rozpuść, połącz z masą, wymieszaj. Krem wyłóż na spód, udekoruj truskawkami, schładzaj 2 godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień