Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe racuchy z malinami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko do miski. Dodaj rozmącone widelcem jajko. Wlej do składników mleko i wszystko dokładnie wymieszaj mikserem (masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).
Do masy wsyp proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao oraz cukier i ponow nie wszystko wymieszaj.
Czekoladę gorzką drobno posiekaj albo zetrzyj na tarce o grubych otworkach, dodaj do ciasta i przemieszaj. Miskę przykryj i odstaw na 15 min, aby ciasto odpoczęło.
Rozgrzej patelnię, najlepiej z powłoką ceramiczną (jeśli używasz innej, natłuść ją odrobiną oleju). Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując małe okrągłe placuszki. Smaż je 2 min z jednej strony, przełóż na drugą i smaż jeszcze 1–2 min.
Placuszki ułóż jeden na drugim. Polej sosem czekoladowym i obłóż oczyszczonymi, opłukanymi malinami.Źródło: Tina