Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe pudełko z owocami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 1,20 zł
Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z 50 g cukru na jasną, puszystą masę. Z białek ubijamy pianę, dodajemy pozostały cukier i jeszcze miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Do żółtek dodajemy stopniowo pianę z białek, a następnie partiami bitą śmietanę, delikatnie mieszamy. Dodajemy miąższ z laski wanilii. Masę wkładamy do zamrażarki na 3–4 godziny.
Gotowym lukrem z tubki smarujemy brzegi ciastek i sklejamy bokami, aby powstały pudełka z dnem. Wstawiamy do lodówki na 15–20 minut, żeby dobrze się schłodziły.
Do czekoladowych pudełek wrzucamy owoce, np. porzeczki, maliny, jagody, i wypełniamy lodami, które wcześniej zrobiliśmy. Jeśli zostało nam trochę lodów, możemy położyć po kulce na talerzyku obok pudełka. Deser od razu podajemy.Źródło: Rewia