Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne czekoladowe ciasteczka, które po upieczeniu pękają.Taki efekt to ich zaleta.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 370
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 261
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 259
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 370
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 261
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 259
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Składniki
Rozpuścić masło, czekolady i połowę cukru, na mniejszym ogniu. Zdjąć i ostudzić do letniego. Do miski przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Do mąki wlać masło z czekoladami, wymieszać łyżką drewnianą. Dodać jajka i zmiksować. Przełożyć na folię i zafoliować. Włożyć do lodówki na całą noc.
Ciasto pokroić na plastry i kawałeczki. Zrobić kulki wielkości orzechów włoskich.Obtaczać w przesianym cukrze pudrze.
Kulki układać na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec od. 13-15 min.w 175 *C. Nie przejmować się że są miękkie, one zastygną. Wyszło mi 65 szt.