Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C.
Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, dodać jajko i jogurt naturalny.
W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodać suche składniki do masy jogurtowej i wymieszać.
W kąpieli wodnej roztopić masło i 75g czekolady. Dodać masę czekoladową do ciasta i wymieszać.
Drugą porcję czekolady posiekać na drobne kawałki i delikatnie wymieszać z ciastem.
Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec przez ok. 25 minut.
Do pojemnika od blendera wlać mleko kokosowe, serek mascarpone, wiórki kokosowe i cukier puder. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Po upieczeniu muffiny schłodzić, posmarować kremem kokosowym i posypać wiórkami.
Komentarze do przepisu (2)