Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe makówki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Składniki
Czas przygotowania: 40 minut. 1 sztuka: 280 kcal. Cena sztuki: 1 zł
Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Do- daj cukier puder, cukier waniliowy, kakao i śmietanę. Utrzyj mikserem. Białka ubij.
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem. Dodawaj porcjami do ucieranej masy na przemian z pianą z białek.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem. Piecz około 20 minut w temperaturze 175 st. Po wystudzeniu muffinki wyjmij z formy i udekoruj np. stopioną polewą czekoladową oraz marcepanowymi kuleczkami jarzębiny.Źródło: Tina