Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostota przygotowania, wyśmienity i oryginalny smak
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1352
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 373
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1352
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 373
Składniki
Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Oliwki kroimy w talarki. Na papierze śniadaniowym układamy łyżką małe krople czekolady. W środku każdej porcji umieszczamy plasterek oliwki i szczyptę pieprzu. Na wierzchu ostrożnie kładziemy kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciskamy, tak aby utworzyły się krążki. Tak przygotowaną całość wkładamy na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji. Równie wyśmienita jest kombinacja gorzkiej czekolady z zielonymi oliwkami.