Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto: w ciepłym mleku rozpuść drożdże ze szczyptą cukru i mąki. Odstaw na 10 minut. Przesiej mąkę, kakao i sól. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Miksując, wsypuj powoli mąkę i wlewaj mleko z drożdżami. Dodaj rozpuszczone masło i wódkę. Wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Posyp mąką, przykryj i zostaw do wyrośnięcia na 1,5 godz.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 cm i szklanką zanurzaną w mące wytnij obręcze. Pączki smaż na głębokim oleju z obu stron. Ułóż je na ręczniku papierowym, by odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe nadziej konfiturą.
Żelatynę zalej wrzątkiem i dokładnie wymieszaj. Gdy się rozpuści, dodaj ją do śmietanki podgrzanej z czekoladą i cukrem. Całość wymieszaj, a gdy lekko zgęstnieje, polej pączki. Posyp od razu posiekanymi pistacjami.Źródło: Naj