Czekoladowe jeżyki

Czekoladowe jeżyki
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Natka43
Dzisiaj bardzo prosty przepis na mój smakołyk z dzieciństwa, czekoladowe jeżyki są bardzo proste w wykonaniu, można pokusić się o przyrządzenie ich z dzieciakami, idealnie nadają się na urodzinowe party, w dodatku każdemu dzieciakowi powinny zasmakować słodkie płatki kukurydziane w oryginalnej formie, zachęcam ! :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Do rondelka wrzucić margarynę, cukier puder, miód i kakao, trzymać na ogniu, cały czas mieszając, ogień zgasić wsypać płatki, gotową masę nakładać łyżeczką do papilotek, poczekać aż zastygną. Smacznego! :)

Komentarze do przepisu (5)

Annuar 17 października 2012
Pyszny smakołyk z dzieciństwa, jak owsianki albo szyszki, wersji z płatkami nie znałam, chętnie spróbuję.... Czytaj całość »
Pyszny smakołyk z dzieciństwa, jak owsianki albo szyszki, wersji z płatkami nie znałam, chętnie spróbuję. Można zrobić bez papilotek, zastygną np. na folii i dadzą się oderwać ? Ile mniej więcej jeżyków wychodzi z tych proporcji ?
Natka43 17 października 2012
Jeżyków wychodzi ok. 10, myślę, że dadzą się oderwać, ale od papieru do pieczenia :)
Maudie 17 października 2012
Pyszne małe co nie co i zdjęcie bardzo ładne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki