Czekoladowe ciasto z gruszkami

Czekoladowe ciasto z gruszkami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagodka
Pyszne....

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie sładniki radzę wyciągnąć wcześniej aby miały temp. pokojową. Gruszki pokroić w kostkę a nadmiar soku odlać. Czekoladę utrzeć na grubych ochkach.

  2. Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, po kolei wbijać jajka dalej ucierając. Powoli dawać mąke (z kakao i proszkiem do pieczenia). Na sam koniec wlać mleko, gdy wszystkie składniki się zmieszają wsypać czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem foremkę a na werzch poukładać gruszki.

  3. Ciasto piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 05 września 2009
Brzmi absolutnie fantastycznie, chyba zrobię to ciasto w najbliższym czasie :) ale... jakiej wielkości ma być ta... Czytaj całość »
Brzmi absolutnie fantastycznie, chyba zrobię to ciasto w najbliższym czasie :) ale... jakiej wielkości ma być ta foremka tak mniej więcej? jedna gruszka wystarczy? w przepisie napisałaś "gruszki" w liczbie mnogiej, więc ile tego ma być? :) pozdrawiam!
Konto usunięte 05 września 2009
Masz ciekawe przepisy o oryginalne pomysły. Szkoda tylko, że nie masz zdjęć tych dań (należę do osób, które... Czytaj całość »
Masz ciekawe przepisy o oryginalne pomysły. Szkoda tylko, że nie masz zdjęć tych dań (należę do osób, które najpierw "jedzą oczami" i muszą wiedzieć, jak coś wygląda zanim to przygotują) ;) pozdrawiam!
Konto usunięte 06 września 2009
Ojej, przepraszam, zupełnie nie wiem dlaczego ten komentarz się tu wkleił, skoro pisałam go komuś innemu - i na... Czytaj całość »
Ojej, przepraszam, zupełnie nie wiem dlaczego ten komentarz się tu wkleił, skoro pisałam go komuś innemu - i na pewno nie pomyliłam okien! Już któryś raz mi się zdarza, że piszę komentarz, a pojawia się on w zupełnie innym miejscu :/
Składniki
Składniki