Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo że do wiśni najbardziej pasuje czekolada więc postanowiłam zrobić jogurtowe ciasto czekoladowe z wiśniami. Ciasto dodatkowo polałam polewą czekoladową. Dzięki jogurtowi i polewie ciasto jest wilgotne i rozpływa się w ustach.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Jajka, jogurt i olej wyjęłam z lodówki na ok. 1 godzinę przed przygotowaniem ciasta, aby nabrały temperatury pokojowej. W jednej misce wymieszałam składniki suche ciasta czyli: mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao. W drugiej misce zmiksowałam jajka z jogurtem naturalnym i olejem. Następnie składniki suche przesypałam partiami do składników mokrych i wymieszałam łyżką a następnie zmiksowałam mikserem na najniższych obrotach. Wiśnie wypłukałam, osuszyłam i wypestkowałam. Gotowe wiśnie wrzuciłam do ciasta. Wymieszałam. Tortownicę kwadratową o wymiarach 25x25cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam ciasto. Blachę wstawiłam do piekarnika. Piekłam ok. 35 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i wystudziłam na metalowej kratce. Gdy ciasto wystygło, zrobiłam polewę. Wszystkie składniki polewy czyli: margarynę, cukier puder, kakao i mleko umieściłam w rondelku i podgrzewałam cały czas mieszając aż wszystko się rozpuściło i osiągnęło jednolitą konsystencję. Gorącą polewą polałam ciasto. Ciasto posypałam dodatkowo wiórkami kokosowymi i posypką do ciast.