Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopada Cię ochota na coś słodkiego, a nie chce Ci się wychodzić do sklepu? Zrób meeega czekoladowe ciastka z masłem orzechowym oraz orzeszkami ziemnymi! Całość zajmuje aż 20 minut, więc są bardzo szybkie do wykonania, a ich smak zdecydowanie Cię zachwyci ????
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Do miski wlać przestudzoną czekoladę, wsypać do niej cukier, dodać masło, masło orzechowe, jajko, wanilię i chwilkę zmiksować. Wsypać mąkę pszenną, proszek, posiekaną mleczną czekoladę, oraz zmielone w blenderze orzeszki. Wymieszać. Na foremkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia wykładać łyżkę ciasta lub uformować ręką tylko uprzedzam, że będzie dość klejące, spłaszczyć lekko. Pomiędzy kolejnymi ciasteczkami zostawiać troszkę miejsca, ponieważ delikatnie się rozlewają na boki podczas pieczenia.
Piec około 12 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego!