Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe ciasteczka-zegary"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Składniki
Masło ucieram z cukrem, dodaję mąkę z ka kao oraz szczyptę soli. Wbijam jajko, zagniatam ciasto. Owijam w folię, schładzam ok. 30 min w lodówce. Partiami rozwałkowuję na grubość ok. 1/2 cm. Robię to pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia, wtedy nie muszę już podsypywać ciasta mąką.
Wycinam kółka, układam na blasze wyłożonej papierem, piekę w 180°C ok. 10 min, studzę. Białko (ze sparzonego jaja) ucieram z kilkoma kroplami soku z cytryny i cukrem na gładki lukier. Cukier dodaję na wyczucie – lukier musi być gęsty. Dekoruję nim ciastka i ozdabiam posypkami.Źródło: Kobieta i życie