Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,70 zł
Wartość odżywcza porcji 300 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 38 g
Mąkę, 2 łyżki kakao, 75 g cukru, jajko, cukier waniliowy i masło siekamy, a następnie krótko wyrabiamy, aby się połączyły. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do twarogu razem z 200 g cukru, mlekiem, kilkoma kroplami aromatu waniliowego, opakowaniem cukru waniliowego i budyniem, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z serem. Puszystą masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao i mieszamy.
Rozwałkowanym ciastem wykładamy tortownicę razem z brzegami. Spód nakłuwamy widelcem. Na ciasto w pierwszej kolejności przekładamy jasną masę, a następnie ciemną. Delikatnie mieszamy łyżką, aby masa kakaowa utworzyła fantazyjne esy-floresy. Pieczemy ok. 45 minut w 200oC.
Czekoladę ścieramy na grube wiórki i dekorujemy nimi ostudzony sernik.Źródło: Rewia