Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
3/4 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo jajka ,ucierać dalej.Do utartej masy dodawać naprzemiennie dżem oraz rozpuszczoną czekoladę.
Mąkę wymieszać z sodą ,dodawać do masy na zmianę z mlekiem ,cały czas ucierając ,do wyczerpania składników.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni .Blaszkę 36x24 wyłożyć papierem do pieczenia,wlać przygotowane ciasto,wstawić do piekarnika.Piec 40 min lub do suchego patyczka.
Przestudzone ciasto przekroić na połowę.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody.Gdy zaczyna krzepnąć ,ubić na sztywno śmietanę stopniowo dodając ser mascarpone, a na końcu galaretkę.Wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową .Resztę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,polać ciasto posypać skórką pomarańczową.