Czekoladowa karpatka

Czekoladowa karpatka
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Delikatne parzone ciasto z dodatkiem czekolady smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • Mąka tortowa 1 szklanka
  • Margaryna 1/2 opakowania
  • Jajka kurze 4 szt
  • Woda 1/2 szklanki
  • Czekolada gorzka 1/2 tabliczki
  • Krem karpatka 1 op.
  • Mleko 11/2 szklanki

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować ,dodać margarynę,gdy się rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszając chwilę gotować,aby powstała jednolita masa.Odstawić do wystudzenia.

  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać do masy.

  3. Do całości dodać 4 jajka i ucierać aż powstanie jednolite ciasto.Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.2 blaszki 25x34 cm wysmarować tłuszczem.Ciasto podzielić na 2 części i umieścić w blaszce.

  4. Wstawić do piekarnika i piec 25 min.,pamiętając że przez 15 minut nie wolno otwierać piekarnika gdyż ciasto może się nie udać.

  5. Ciasto wystudzić.Krem przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Położyć jedno ciasto wyłożyć na niego krem ,przykryć drugim.Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

  6. Smacznego!!!

Składniki
  • Mąka tortowa 1 szklanka
  • Margaryna 1/2 opakowania
  • Jajka kurze 4 szt
  • Woda 1/2 szklanki
  • Czekolada gorzka 1/2 tabliczki
  • Krem karpatka 1 op.
  • Mleko 11/2 szklanki
Składniki