Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladki domowej roboty"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Czekoladę połam na małe kawałki. 2/3 włóż do miseczki. Ustaw ją na garnku z gotującą się wodą, rozpuść w kąpieli wodnej do temp. 45°C. Dodaj pozostałą czekoladę, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Ponownie lekko podgrzej, rozpuść. Masę rozprowadź pędzelkiem na formie silikonowej do kos- tek na lód (resztę masy zachowaj). Włóż na 10 minut do lodówki. Wyjmij na kilka minut, ponownie schłodź.
Schłodzoną śmietankę czekoladową ubij. Dodaj 2/3 pozostałej czekolady i pokruszone herbatniki, dobrze wymie szaj. Napełnij foremki z czekoladą. Całość posmaruj resztą czekolady, wygładź. Wstaw na godzinę do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie