Czekoladki chałwowe

Czekoladki chałwowe
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Gorzka czekolada wypełniona sezamowym nadzieniem. Ktoś kto lubi chałwę, musi się skusić na te zdrowe czekoladki. :)

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 10 łyżek tahini (pasty z sezamu)
  • 1-2 łyżki miodu

Przygotowanie

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić. Wysmarować połową czekolady wnętrza silikonowych foremek (może być taka do robienia kostek lodu). Włożyć na 5 minut do zamrażalnika. Wysmarować dokładnie jeszcze jedną, cienką warstwą czekolady. Tahini wymieszać z płynnym lub lekko podgrzanym miodem. Napełnić czekoladki nadzieniem i rozlać na wierzch pozostałą część czekolady. Włożyć do lodówki na kilka godzin, aż całkowicie zastygną (najlepiej na noc). Wyjąć czekoladki z foremek. Przechowywać w lodówce.

Komentarze do przepisu (5)

SprytnaChochla 10 października
Wyglądają kusząco
Maudie 10 października
W gorzkiej czekoladzie...pycha!
slodkisentyment 12 października
Ależ kuszą :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 10 łyżek tahini (pasty z sezamu)
  • 1-2 łyżki miodu
Składniki