Czadersko dietetyczna piernikowa babka

Czadersko dietetyczna piernikowa babka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Ciasto bez MĄKI i bez CUKRU.

Składniki

  • płatki owsiane, 8 łyżek
  • płatki pszenne, 8 łyżek
  • odtłuszczone mleko w proszku, 2 łyżki
  • jajka, 5 sztuk
  • biały serek homogenizowany, 8 łyżek
  • proszek do pieczenia, torebka
  • przyprawa do piernika, 2 łyżki
  • słodzik w płynie, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane, pszenne, mleko w proszku, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, serek homogenizowany, słodzik w płynie i 5 żółtek wymieszać w misce do jednolitej konsystencji.

  2. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do wyżej przygotowanego ciasta. Delikatnie wymieszać.

  3. Ciasto wyłożyć do foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 minut

Komentarze do przepisu (1)

Annuar 10 kwietnia 2012
Oj, to musi być zdrowe, chociaż smak piernika za bardzo nie pasuje mi do wielkanocnej babki ;), chyba... Czytaj całość »
Oj, to musi być zdrowe, chociaż smak piernika za bardzo nie pasuje mi do wielkanocnej babki ;), chyba zamieniłabym to na kakao.
Składniki
  • płatki owsiane, 8 łyżek
  • płatki pszenne, 8 łyżek
  • odtłuszczone mleko w proszku, 2 łyżki
  • jajka, 5 sztuk
  • biały serek homogenizowany, 8 łyżek
  • proszek do pieczenia, torebka
  • przyprawa do piernika, 2 łyżki
  • słodzik w płynie, 2 łyżki
Składniki