Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrynowy sorbet"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 66
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 66
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Składniki
Skórkę z cytryny pokrój i wrzuć do rondelka. Dodaj wodę i cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Odstaw do schłodzenia.
Gotowy syrop cytrynowy wymieszaj z sokiem z cytryny i wodą mineralną. Wlej wszystko do wysokiego pojemnika i odstaw na 1,5 godz. do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmij lody i wymieszaj je trzepaczką. Wstaw z powrotem.
Mieszaj lody mniej więcej raz na godzinę przez około 4 godziny. Im więcej razy mrożone smakołyki będą mieszane, tym będą lżejsze.Źródło: Takie jest życie