Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrynowy sernik na zimno"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 238
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 238
Składniki
Herbatniki pokrusz, wymieszaj ze stopionym masłem. Ciastem wylep tortownicę, schłodź. Galaretki oddzielnie rozpuść, schłodź. Twaróg zmiksuj z serkiem homogenizowanym, cukrem oraz rozpuszczoną żelatyną. Dodaj ubitą śmietanę i sok z cytryny.
Odłóż 5 łyżek masy. Resztę wymieszaj ze stężoną, pokrojoną galaretką. Masę wyłóż na ciasto. Naczynie wstaw do lodówki do stężenia. Sok z pozostałej cytryny wymieszaj ze schłodzoną galaretką oraz odłożoną masą serową. Wyłóż na sernik, znów schłodź w lodówce.
Czas: około 70 minut.Źródło: Dobry Tydzień