Cytrynowo-miodowy krem z ricotty

Cytrynowo-miodowy krem z ricotty
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Delikatny, aksamitny krem o smaku cytrynowo-miodowym na bazie ricotty. Możemy go podać jako samodzielny deser lub w towarzystwie ulubionych owoców np. truskawek, jeżyn, malin lub poziomek.

Składniki

  • 250 g ricotty
  • łyżka miodu
  • skórka otarta z cytryny
  • łyżeczka limoncello lub innego likieru/wódki cytrynowej

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy wszystkie składniki i ucieramy mikserem około 2 minut, aż wszystkie składniki się połączą i stworzą jednolitą, aksamitną konsystencję.

    Krem przekładamy do małych pucharków i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy np. skórką cytrynową lub ulubioną posypką.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 22 lutego 2018
fajny deser :)
Składniki
  • 250 g ricotty
  • łyżka miodu
  • skórka otarta z cytryny
  • łyżeczka limoncello lub innego likieru/wódki cytrynowej
Składniki