Cytrynowe mini pączki z mascarpone.

Cytrynowe mini pączki z mascarpone.
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Puszyste i smaczne...szybko się robi,ale jeszcze szybciej znikają. Bardzo polecam:)

Składniki

  • Serki mascarpone 2op.po 250g
  • Sok z cytryny
  • skórka starta z cytryny
  • jajka 7 szt.(miałam małe_)
  • mąka 2,5 szkl.
  • pr.do pieczenia 2 łyżeczki
  • rum 2 łyżki lub inny alkohol
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dać do miski i dokładnie zmiksować.
    Tłuszcz rozgrzać na głębokiej patelni do wrzenia.
    Nakładać małą łyżeczką porcje i smażyć z dwóch stron.
    Odsączać na ręczniku papierowym.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

bellamozzarella 29 stycznia 2017
mascarpone..cytryna..no mniammmm ;-) słodkie pychotki ;-)
Docherro 29 stycznia 2017
dziękuję:)
Futka 30 stycznia 2017
Przepyszne pączusie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Serki mascarpone 2op.po 250g
  • Sok z cytryny
  • skórka starta z cytryny
  • jajka 7 szt.(miałam małe_)
  • mąka 2,5 szkl.
  • pr.do pieczenia 2 łyżeczki
  • rum 2 łyżki lub inny alkohol
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia
Składniki