Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cytrynowego ciasta z borówkami smakuje wybornie. Idealne na deser lub słodką przekąskę.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1293
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1293
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać maślankę, olej, jajka, sok i skórkę z cytryny oraz ekstrakt waniliowy. Wymieszać mikserem do połączenia składników.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanego ciasta delikatnie wmieszać borówki. Całość przełożyć do formy.
Piec przez przez 60-70 minut (do suchego patyczka). Ciasto ostudzić na kratce.
W małej misce wymieszać sok z cytryny z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.