Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowa babka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka, miksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny, zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
Natłuszczoną formę wypełnij ciastem, piecz 40 minut w 180° C, wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z 3 łyżkami soku z cytryny, polej babkę. Posyp kandyzowanymi owocami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień