Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy ślimaczek"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 321
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 321
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. W garnku rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, cukier, żółtka, wlej ciepłe mleko i masło. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, połącz z masą. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Rozpuść masło. Dodaj cukier i cynamon, wymieszaj, wylej na talerz. Z ciasta formuj wałki, obtaczaj je w polewie. Układaj w natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy, tworząc ślimaka. Resztą polewy posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami migdałów.
Piecz 35 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień