Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowo-migdałowe markizy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Cukier puder przesiej przez gęste sitko. Białka wymieszaj ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę. Podczas ubijania porcjami wsyp cukier puder. Odłóż ok. 3 łyżek przygotowanej bezy, resztę wymieszaj z migdałami oraz cynamonem. Zagnieć ciasto. 2. Przygotowane ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm. Foremkami wytnij po 30 mniejszych i większych gwiazdek. Wyłóż pergaminem 2–3 blachy. Ułóż na nich ciasteczka. Małe gwiazdki posmaruj odłożoną bezą. Ciastka wstawiaj kolejno do piekarnika rozgrzanego do temperatury 125 st. Piecz po 20 minut. Ciasteczka wystudź na blachach. Potem ostrożnie zdejmij. Konfiturę malinową podgrzej, przetrzyj przez sitko. Ew. dodaj do niej 1-2 łyżeczki likieru migdałowego albo rumu. 3. Większe gwiazdki posmaruj konfiturą. Przykryj mniejszymi gwiazdkami. Lekko dociśnij. Odłóż do zastygnięcia.
Pzygotowanie ok. 75 minut 1 sztuka 120 kcalŹródło: Tina