Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowiec z cukinią"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 519
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14944
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 51
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 519
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14944
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 51
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 89
Składniki
Masło stop, przestudź. Cukinię oczyść, zetrzyj na tarce o małych otworkach. Jajka wbij do miseczki. Ubij je z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Potem dodaj stopione masło. Ubijaj jeszcze kilka minut. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z solą, cynamonem oraz mielonymi orzechami.
Sypkie porcjami wsyp do ubijanej masy. Dołóż startą cuknię. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 80 minut. Wystudź w foremce, potem ostrożnie wyjmij.Źródło: Naj