Cynamonowe muffiny sojowe

Cynamonowe muffiny sojowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: foodmania
Pyszne, lekkie, pełne białka i aromatyczne!

Składniki

  • 3 łyżki mąki sojowej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 białko jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 orzechy brazylijskie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć, najlepiej używając blendera.

  2. Masę przełożyć do sylikonowych foremek i na wierzch włożyć po połowie orzecha brazylijskiego (cały mógłby być zbyt ciężki).

  3. Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 22 października 2014
Przepyszne, lekkie i aromatyczne muffinki. Z przyjemnością wypróbuję :)
Składniki
  • 3 łyżki mąki sojowej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 białko jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 orzechy brazylijskie
Składniki