Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cygański bigos"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
<strong>Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyska (zacho dniopomorskie)
Kapustę trzykrotnie opłucz, odciśnij, posiekaj. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, osól. Ugotuj do miękkości.
Pietruszkę, pieczarki i cebule obierz, pokrój w kostkę. Kiełbasę, korniszony i suszone śliwki pokrój na nieduże kawałki.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pietruszkę, dodaj do garnka z kapustą. Podsmaż pieczarki, kiełbasę i cebule, przełóż do kapusty. Dorzuć korniszony, śliwki i koncentrat, przypraw. Duś 90 min.
czas przygotowania: 140 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie