cycki murzynki

cycki murzynki
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kaska333
delikatny i smaczny przekladaniec, ktory wszystkim smakuje i szybko znika ze stolu

Składniki

  • Biszkopt:, 150 g
  • maki pszennej, 250 g
  • cukru, 4 szt
  • jajka, 1 lyzeczka
  • proszku do pieczenia, ;)
  • ciasto makowo-kokosowe
  • kokosu- wiorek, 3/4szkl
  • maku, 6 bialek
  • masa budyniowa, 370 ml
  • mleka, 250 g
  • margaryny, 6
  • zoltek, 1 opakowanie
  • budyniu waniliowego
  • PONADTO, polewa czekoladowa
  • dzem truskawkowy, 120 g biszkoptow
  • 125 ml wina bialego lub wodki, rodzynki garstka do dekoracji

Przygotowanie

  1. biszkopt: bialka ubic z 100 g cukru, dodawac po jednym zoltku i ubijac. make wymieszac z proszkiem i dodawac do masyi wymieszac ciasto wlac do wysmarowanej blaszki 20x40 cm, piec w temp 150 st przez 30 min ciasto makowo-kokosowe: bialka ubic z 210 g cukru wsypac wiorki i mak, ciasto wlac na wysmarowanej tluszczem i wylozonej papierem blaszcze takiej samej jak biszkopt, piec w temp 170 st przez 40 min masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszac z zoltkami, 6 lyzek cukru, budyniem i maka, pozostale mleko zogotowac wlac mleko z zoltkami i gotowac jak budyn, mieszac zeby sie nie przypalilo, margaryne utrzec z ostudzonym budyniem

Komentarze do przepisu (8)

kaska333 19 lipca 2009
przepraszam ale nie dodalo calego opisu ;(( wiec dodaje teraz:
2. biszkopt posmarowac dzemem polozyc na to ciasto... Czytaj całość »
przepraszam ale nie dodalo calego opisu ;(( wiec dodaje teraz:
2. biszkopt posmarowac dzemem polozyc na to ciasto makowo-kokosowe, posmarowac masa budyniowa, wyrownac na to poukladac biszkopty nasaczone w winie udekorowac rodzynkami polac polewa, smacznego
Balonuffka 26 lipca 2009
Zrobiłam je wczoraj. Są przepyszne....Napewno nie raz je jeszcze zrobię :)
bunia 05 stycznia 2010
robiłam ciasto i jest super!!! Polecam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Biszkopt:, 150 g
  • maki pszennej, 250 g
  • cukru, 4 szt
  • jajka, 1 lyzeczka
  • proszku do pieczenia, ;)
  • ciasto makowo-kokosowe
  • kokosu- wiorek, 3/4szkl
  • maku, 6 bialek
  • masa budyniowa, 370 ml
  • mleka, 250 g
  • margaryny, 6
  • zoltek, 1 opakowanie
  • budyniu waniliowego
  • PONADTO, polewa czekoladowa
  • dzem truskawkowy, 120 g biszkoptow
  • 125 ml wina bialego lub wodki, rodzynki garstka do dekoracji
Składniki