Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cwibak jogurtowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Składniki
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić na pianę z połową cukru. Wymieszać z olejem i naturalnym jogurtem. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia.
Porcjami wsypywać do masy jogurtowej. Kandyzowane i suszone owoce rozdrobnić. Dodać do ciasta. Białka ubić z pozostałym cukrem. Pianę z białek delikatnie połączyć z ciastem.
Podłużną foremkę-keksówkę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Nałożyć przygotowane ciasto. Wierzch wyrównać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C. Piec przez 45 minut. Odstawić do wystudzenia.
Polewę czekoladową stopić wg przepisu na opakowaniu. Polać nią ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do stężenia polewy.Źródło: Życie na gorąco