Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe talarki"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 69
Składniki
Cukinie umyj, potnij w plasterki. Włóż je na 5 minut do posolonego wrzątku. Wyjmij i ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem. Pomidory oczyść, pokrój w kosteczkę. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie.
Dodaj mięso. Dołóż pomidory. Smaż dalej, aż wyparuje cały płyn. Masę przypraw solą, pieprzem, ziołami oraz słodką i ostrą papryką.
Ser zetrzyj, wymieszaj z masą. Rozłóż ją na plastrach cukinii. Zapiekaj 15 minut w temp. 200°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj