Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukiniowe roladki z camembertem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Cukinie wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywa wzdłuż tak, by powstało 12 cienkich plastrów.
Plastry cukinii skrop oliwą i oprósz solą. Piecz na grillu lub w piekarniku do miękkości. Następnie każdy plaster posmaruj sosem pesto. Ser pokrój na 12 kawałków. Każdy owiń plastrem ciepłej cukinii, w razie potrzeby zepnij wykałaczkami.
Utrzyj kilka łyżek oliwy z łyżką soku z cytryny oraz czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Zrumień na suchej patelni 2-3 łyżki orzeszków. Roladki skrop sosem, posyp orzeszkami i liśćmi bazylii.
Czas ok. 20 min; porcja – 290 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety