Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22496
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22496
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 115
Składniki
Cukinie umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż. Łyżką wydrąż środki z pestkami. Pozostaw grubą warstwę miąższu przy skórce.
Wydrążone cukinie gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, osusz.
Filety opłucz i pokrój w kostkę. Paprykę oraz pomidory potnij na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i resztę warzyw. Przypraw solą oraz pieprzem. Smaż 5 minut.
Żółty ser i mozzarellę zetrzyj. Wydrążone cukinie napełnij przygotowanym nadzieniem. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem, posyp serami.
Piecz ok. 35 min w temp. 190°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj