Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Cukinię umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij końce, resztę pokrój w grubsze ukośne plasterki. Ostrożnie wydrąż je łyżeczką, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Plastry cukinii włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Wyjmij i osusz.
Cebulę i marchewkę obierz. Cebulę posiekaj, marchewkę pokrój w kosteczkę albo grubo zetrzyj.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż rozdrobnione warzywa. Mieszając, smaż je minutę. Potem dodaj mielone mięso. Smaż dalej, aż ładnie się zrumieni.
Mięsną masę zdejmij z ognia. Wymieszaj z żółtym serem. Przypraw do smaku suszonym tymiankiem, gałką oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż do przygotowanych plasterków cukinii. Ustaw je w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Zapiekaj 25–30 minut. Posyp natką.Źródło: Naj