Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowe babeczki"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Cukinię umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Wraz ze skórką zetrzyj ją na tarce na dużych oczkach. Przełóż na sitko, posyp 1 łyżeczką soli i odstaw na ok. 15 min, by puściła sok. 2. Przygotuj dwie miski. Do pierwszej przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, suszony tymianek, wymieszaj łyżką. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Następnie wlej mleko oraz olej, starannie wymieszaj. Do suchych składników dodaj mokre, wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Następnie dodaj odciśniętą cukinię oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw do smaku pieprzem oraz ewentualnie solą. 3. Foremki do babeczek lub muffinek posmaruj olejem. Każdą napełnij ciastem do 2/3 wysokości (w trakcie pieczenia urosną). Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw foremki z ciastem, piecz 25-30 minut.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 30 min Sztuka: 150 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie