Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinie nadziewane mielonym mięsem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Marchewkę, cebulę, czosnek i pora obierz, pokrój w kostkę. Oliwę rozgrzej na patelni, włóż mięso, podsmaż. Dodaj warzywa i koncentrat pomidorowy, podsmaż.
Wlej wino i pomidory wraz zalewą (pomidory najlepiej zmiksuj). Przypraw tymiankiem i bazylią. Duś 10 minut. Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą cukru.
Cukinie umyj, pokrój na duże kawałki. Każdy wydrąż, pozostawiając cienką warstwę miąższu od spodu. Napełnij przygoto wanym farszem, posyp serem. Piecz 20-25 min w 200°C.
Przepis przysłał Piotr Modelewski z Woli Miedniewskiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie