Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia z sosem bolońskim"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 459
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13396
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 459
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13396
Składniki
Cukinie umyj, gotuj ok. 10 minut w posolonej wodzie. Czosnek przeciśnij przez praskę. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Marchewki obierz, por oczyść, pomidory umyj, usuń środki z pestkami. Przygotowane warzywa pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek. Dodaj chili oraz resztę warzyw i mielone mięso. Wlej przecier. Duś ok. 8 minut. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką papryką. Cukinie wyjmij, przestudź, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki, ale nie docinaj do końca. Cukinie ułóż w formach. Rozchyl, formując wachlarze. Pomiędzy plasterki nałóż mięsny sos. Posyp parmezanem. Zapiekaj 10 minut w 200 st. Udekoruj, np. oregano.Źródło: Tina