Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia z papryką, mięsem i serem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
Umyj i przekrój młode cukinie na pół. Nie obieraj ze skórki. Wydrąż nasiona łyżeczką.
Posiekaj drobno cebulę i pokrój w kostkę czerwoną paprykę. Podsmaż je z posiekanym czosnkiem na rozgrzanej oliwie.
Dołóż mielone mięso. Dopraw solą i pieprzem. Gdy się zrumieni, dodaj przecier pomidorowy, posiekane oliwki i tymianek. Podduś całość jeszcze ok. 4 minut.
Nadziej cukinie farszem. Posyp szczodrze startym serem, najlepiej parmezanem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut.Źródło: Olivia