Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia na ostro"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 139
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 139
Składniki
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż drobno pokrojoną cebulkę i paprykę. Dodaj mięso mielone. Smaż kilka minut.
Całość dopraw solą, pieprzem, słodką papryką w proszku i oregano. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekaną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środek. Nałóż przygotowany farsz mięsny i umieść warzywa w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 15 minut.
Przed wyjęciem posyp cukinię tartym serem żółtym i poczekaj, aż się rozpuści.
JOANNA MACHYNIA z GorlicŹródło: Super TV