Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia faszerowana"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jedną cebulę w plasterki.
Drugą cebulę i czosnek posiekać. Rozgrzać masło na patelni, zeszklić cebulę i czosnek. Dorzucić pokrojone pieczarki i paprykę, dusić razem przez około 10 minut.
z patelni zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła, doprawić. Napełnić farszem cukinie, na wierzchu położyć paski żółtego sera. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, obłożyć plastrami cebuli, zapiekać przez 25 minut w temp. 180 stopni. Udekorować ziołami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium