Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce pod kruszonką to dobry pomysł na szybki i bardzo smaczny deser. Do zapieczenia nadają się wszystkie owoce, a ciepły deser najlepiej smakuje z gałką lodów.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 199
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 199
Składniki
Truskawki umyć i pokroić w plasterki. Kokilki posmarować masłem i ułożyć w nich truskawki. Następnie posypać truskawki cukrem.
Kruszonka: Do miski wsypać resztę cukru, połączyć z mąką i dodać zimne masło. Całość dokładnie wymieszać i wyrabiać, aż powstaną grudki z ciasta.
Truskawki posypać kruszonką oraz płatkami migdałów. Crumble piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Udekorować świeżą miętą i podawać deser na ciepło.