Crumble owoce zapiekane pod posypka

Crumble owoce zapiekane pod posypka
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pyszny deser,mozna uzywac owoców sezonowych w przepisie mam truskawki,jablko,czerwsnie ,smakuje takze wysmienicie z sliwkami. Deser ten smakuje na cieplo i na zimno!

Składniki

  • 125g jablek
  • 125g truskawek
  • 50g czeresni
  • 1 lyzka skrobi
  • sok z polowy cytryny
  • Kruszonka: 25g cukru, 25g masla ,40g maki
  • 10g zmielonych orzechów(migdalów,kokosu lub platek owsianych)

Przygotowanie

  1. Jablka,truskawki,czeresnie pokroic w kawalki,dodac skrobi i sok z cytryny wymieszac i odlozyc na bok.Nastepnie robimy kruszonke.Wszystkie skladniki razem zagniatamy.Do zaroodpornych salaterek dajemy owoce,posypujemy kruszonka i zapiekamy w piekarniku 160 stopni termoobieg lub 175 stopni góra/dól przez 30 min.
    Posypujemy pudrem cukrem.

  2. Mozna jesc na cieplo i zimno.Mozna zrobic z sezonowymi owocami np.sliwki.Jest bardzo smaczne z lodami!!!SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 21 sierpnia 2020
Pyszotka;)
SlodkiSmakPasji 22 sierpnia 2020
DAZIEKI;smakuje naprawde pysznie!
Składniki
  • 125g jablek
  • 125g truskawek
  • 50g czeresni
  • 1 lyzka skrobi
  • sok z polowy cytryny
  • Kruszonka: 25g cukru, 25g masla ,40g maki
  • 10g zmielonych orzechów(migdalów,kokosu lub platek owsianych)
Składniki